Betongplatta (platta på mark)

Godkänt ROT-avdrag 2013JA (med vissa undantag)

ROT-avdrag 2013 giltigt arbeteUngefärligt pris: 60 000 kr – 140 000 kr

Uppskattad besparing med ROT: 20 000 kr – 50 000 kr

Fakta: En platta på mark, även kallat grundplatta eller betongplatta, omfattas av ROT-avdraget (se dock undantag här nedan). Ett ganska kostsamt projekt där ROT-avdraget kommer väl till pass för den som tar in en byggfirma eller markentreprenör för anläggningen av betongplattan.

Vissa företag tar betalt per kvadratmeter (normalt cirka 1200-2000 kr/kvadratmeter inklusive moms) grundplatta som ska anläggas medan andra tar per timme (ofta runt 350-500 kr/timme och hantverkare) eller helt enkelt sätter ett fast pris på hela arbetet. Oavsett modell så ska den del som är för själva arbetet vara tydligt angiven på fakturan, och gärna också på offerten, då denna är den som berättigar till ROT-avdraget.

Mark- och byggföretag kan ROT-avdraget: Kom i kontakt och begär offerter kostnadsfritt via Markproffs.se som samlar seriösa företag över hela landet; Klicka Här. Jämför i lugn och ro och välj ut den som passar, oavsett om det är en ROT-berättigad betongplatta eller inte.

Undantag: ROT-avdrag får inte utnyttjas för hus som är nybyggda eller mindre än fem år gamla. Därför kan du bara använda ROT-avdrag för en betongplatta eller annan husgrund om den anläggs som om- eller tillbyggnad på ditt befintliga hus. Kravet är att merparten av den gamla stommen av huset ska bevaras, annars räknas det hela som ett nybygge och då gäller inte ROT.

Liknande ROT-avdragsarbeten: Dränering | Fönster | Värmepump

Tjänster för Populära ROT-avdrag
Behöver du ta in hjälp för ditt projekt, testa dessa tjänster för att ta in offerter:
Fönsterbyte:
Hitta fönsterfirma: fonsterproffs.se
Takbyte
Hitta duktiga takläggare: taklaggare.se
Bergvärme / Värmepump
Hitta rätt installatör bergvarme-info.se
Dränering / Markarbete
Hitta rätt entreprenör markproffs.se
Badrumsrenovering
Anlita en badrumsfirma badrumsproffs.se
Måla om huset / måla om inne
Hitta din målare: proffsmalerier.se
Byggföretag / snickare:
Hitta byggfirma/snickare: proffsbyggare.se