Fönster (byta, montera, renovera)

Godkänt ROT-avdrag 2013: JA

Ungefärligt pris: 1 500 – 8 000 kr (per fönster)

ROT-avdrag 2013 giltigt arbeteUppskattad besparing med ROT: 500 kr – 2 000 kr (per fönster)

Fakta: Att sätta in nya fönster varierar oerhört mycket i pris. Ett enkelt fönsterbyte av ett enda fönster kostar knappt något alls medan ett större byte av alla fönster i ett hus, eller mer avancerade fönsterinstallationer som takfönster eller inglasade verandor kostar desto mer. I genomsnitt kostar ett fönsterbyte i Sverige 2013 ungefär 20 000 – 60 000 kr.

För alla fönsterbyten gäller dock att du har rätt till ROT-avdrag för pengarna du betalar en fönsterfirma för att montera dina fönster (förutsatt att du bor i eget hus, se undantag nedan). Du får även skatteavdrag för reparation eller renovering av befintliga fönster.

Fönsterfirmor som kan ROT-reglerna: Tjänsten Fönsterproffs, verksam sedan 2008, låter dig gratis begära in offerter på fönsterbyten och andra fönsterarbeten. Det är företaget du anlitar som administrerar allt det praktiska runt skatteavdraget så det är viktigt att du anlitar en fönsterinstallatör du har förtroende för och som ger ett seriöst intryck.

Undantag: I en bostadsrätt får du bara avdrag för de arbeten som äger rum inomhus, alltså omfattas inte fönsterarbeten då dessa påverkar utsidan/fasaden. Du som bor i eget hus får dock göra ROT-avdrag som vanligt. I övrigt gäller de vanliga ROT-reglerna.

Liknande ROT-tjänster: Tak | Plåttak | Fritidshus

Tjänster för Populära ROT-avdrag
Behöver du ta in hjälp för ditt projekt, testa dessa tjänster för att ta in offerter:
Fönsterbyte:
Hitta fönsterfirma: fonsterproffs.se
Takbyte
Hitta duktiga takläggare: taklaggare.se
Bergvärme / Värmepump
Hitta rätt installatör bergvarme-info.se
Dränering / Markarbete
Hitta rätt entreprenör markproffs.se
Badrumsrenovering
Anlita en badrumsfirma badrumsproffs.se
Måla om huset / måla om inne
Hitta din målare: proffsmalerier.se
Byggföretag / snickare:
Hitta byggfirma/snickare: proffsbyggare.se