Anlita snickare/byggfirma med ROT-avdrag? Börja här!

Posted in ROT-tjanster

Med ROT-avdraget kan du även 2013 anlita snickare, hantverkare eller större byggfirmor och dra av halva kostnaden för arbetet. Så här går du tillväga för att både hitta kvalitetshantverkare till bra pris och med maximalt ROT-avdrag som låter dig spara tiotusentals kronor.

Ta in offerter från byggarna

Hitta en hantverkareAllt börjar med offertprocessen. Beskriv din önskade tjänst, oavsett om det är en tillbyggnad på en villa eller ett mindre staket som ska byggas, och be att få en så tydlig prisuppgift som möjligt. Använd med fördel en tjänst för prisförfrågningar som denna, inget krav på köp men gratis och enkelt för dig att få ett hum om vad just ditt snickar- eller byggjobb kostar.

ROT-avdraget gäller alla arbeten som sker inne i ditt hus eller din lägenhet, samt tillbyggnader och renovering/reparation på utsidan av huset (fasad, tak, altan/veranda, med mera). Om snickaren vill ha 600 kr/timme inklusive moms och arbetet tar 40 timmar blir total arbetskostnad 24 000 kr. ROT-avdraget gör då att du får rabatt direkt på fakturan med 12 000 kr.

Är du osäker på vad som gäller kan du läsa mer om hur du går tillväga i ROT-reglerna, eller skumma igenom listan över avdragen.

Begär alltid att hantverkarna ska specificera på fakturan vad i priset som är arbetskostnaden och vad som är för material och annan hårdvara. Det är bara arbetsdelen som du får skatterabatt på.

Tjänster för Populära ROT-avdrag
Behöver du ta in hjälp för ditt projekt, testa dessa tjänster för att ta in offerter:
Fönsterbyte:
Hitta fönsterfirma: fonsterproffs.se
Takbyte
Hitta duktiga takläggare: taklaggare.se
Bergvärme / Värmepump
Hitta rätt installatör bergvarme-info.se
Dränering / Markarbete
Hitta rätt entreprenör markproffs.se
Badrumsrenovering
Anlita en badrumsfirma badrumsproffs.se
Måla om huset / måla om inne
Hitta din målare: proffsmalerier.se
Byggföretag / snickare:
Hitta byggfirma/snickare: proffsbyggare.se