Nya fönster billigare med ROT-avdrag, börja här!

Posted in ROT-tjanster

Vill du byta fönster och använda ROT-avdrag? Så här gör du för att få ned priset på dina nya fönster så mycket som möjligt.

Sedan ROT-avdraget infördes har fönsterbyten varit en av de mest populära husförbättringarna som svenskarna väljer att använda skatteavdraget till. Eftersom det kan kosta uppemot 100 000 kronor att byta ut alla fönster i en normalstor villa så finns det även stora pengar att spara med ROT-avdraget som alltså halverar kostnaden för att anlita en fönsterfirma.

4 steg för ROT-avdrag vid fönsterbytet

Så här gör du för att få till ett prisvärt och kvalitetssäkrat fönsterbyte i fyra enkla steg.

Fönsterbyte offerter från Fönsterproffs1. Skriv ned dina behov, krav och önskemål i en enkel projektbeskrivning. Detta är bra både för att du själv får en tydlig bild av vad du vill åstadkomma, oavsett om det rör sig om ett enstaka fönster som ska bytas, en veranda som ska glasas in eller ett fönsterbyte där hela huset går från gamla träfönster till moderna energifönster i PVC eller aluminium. En sådan projektplan gör det också lätt att förklara dina behov för fönsterfirmorna som kommer med offerter.

2. Begär prisförslag från olika fönsterfirmor. Oavsett om du befinner dig i Stockholm och därmed har hundratals fönsterfirmor att välja mellan, eller i mer glesbefolkade regioner så lönar det sig att alltid höra dig för med flera olika fönsterfirmor. Vill du göra detta så smidigt som möjligt och samtidigt vara garanterad att fönsterfirmorna som hör av sig är manuellt granskade och utvalda rekommenderar vi Fönsterproffs.se där du på ett par klick får in fönsterofferter från fönsterentreprenörer som arbetar i din kommun.

3. Granska och skriv avtal med fönsterinstallatören. När du fått dina offerter, sett över dem och jämfört priserna är det dags att välja den som inger mest förtroende och verkar förstå ditt fönsterbehov bäst. Skriv ett avtal om jobbet och se till att ni på förhand har klart för er om arbetet ska debiteras per timme, per fönster eller fast pris på förhand. Just arbetsdelen är ju nämligen den del som rabatteras med 50 procent.

4. Dra av ROT-avdraget på fakturan. Du som kund behöver inte fylla i några blanketter eller på annat sätt engagera dig för att ta del av ROT-skatterabatten. Den dras helt enkelt bort från slutpriset på din räkning. Fönsterfirman sköter senare det praktiska med att få ersättning för avdraget och du ser sedan det i din deklaration så småningom.

Svårare än så är det faktiskt inte att få nya fönster med ROT-avdrag.

Tjänster för Populära ROT-avdrag
Behöver du ta in hjälp för ditt projekt, testa dessa tjänster för att ta in offerter:
Fönsterbyte:
Hitta fönsterfirma: fonsterproffs.se
Takbyte
Hitta duktiga takläggare: taklaggare.se
Bergvärme / Värmepump
Hitta rätt installatör bergvarme-info.se
Dränering / Markarbete
Hitta rätt entreprenör markproffs.se
Badrumsrenovering
Anlita en badrumsfirma badrumsproffs.se
Måla om huset / måla om inne
Hitta din målare: proffsmalerier.se
Byggföretag / snickare:
Hitta byggfirma/snickare: proffsbyggare.se